Werkwijze

Wat doet Huisdeal?
Huisdeal koopt huizen van particulieren en verhuurt die weer terug aan de bewoners/eigenaren.
Voor wie?
Huisdeal is met name interessant voor huiseigenaren die een behoorlijke overwaarde op hun huis hebben (het huis is veel meer waard dan de hypotheek); de overwaarde graag contant willen ontvangen om zelf te beslissen waar ze dit geld aan willen besteden; niet willen verhuizen. Huisdeal koopt huizen tot maximaal €500.000,-
Aantrekkelijk?
Huisdeal is aantrekkelijk voor mensen van wie het grootste deel van het vermogen vastzit in hun woning. Door verkoop aan en terughuur van Huisdeal komt dit vermogen vrij beschikbaar. Bijvoorbeeld om te besteden aan die altijd gewilde droomreis, om de (klein)kinderen financieel te steunen of als extra buffer voor u weet maar nooit …
Extra aantrekkelijk?
Omdat Huisdeal ook de mogelijkheid geeft om bij verkoop de keuken of badkamer te vernieuwen, is Huisdeal ook zeer aantrekkelijk voor huiseigenaren die hun woning willen moderniseren of aanpassen zonder hier extra geld voor te lenen. Ook als uw huis toe is aan groot onderhoud, is Huisdeal extra aantrekkelijk. Huisdeal verrekent (een deel van) de kosten van het onderhoud dan met de aankoopprijs van uw woning.
Hoe?
Door de test op deze site te doen en uw NAW-gegevens in te vullen.
Huisdeal bepaalt op basis van openbare informatie of een huisdeal voor u interessant kan zijn en doet een indicatief bod op uw huis.
Vindt u dit bod interessant genoeg om met ons in gesprek te gaan, dan komen we langs voor een persoonlijk gesprek en een taxatie. U ontvangt van ons vervolgens een definitief voorstel.
Zijn beide partijen helemaal tevreden, dan wordt de verkoop en terughuur via een notaris verder afgewikkeld.
Wat betekent dit financieel?

  1. Door de huisdeal hoeft u geen kosten meer te betalen als eigenaar van uw woning. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rente en aflossing op de hypotheek, WOZ, groot onderhoud, en opstalverzekering.
  2. Doordat u de overwaarde van uw woning uitgekeerd krijgt, telt deze voortaan mee voor de vermogensbelasting (box 3). De hoogte hiervan is afhankelijk van hoeveel vermogen u heeft. Ook gaat u natuurlijk huur betalen voor uw woning.
  3. Het kleine (huurders)onderhoud aan uw woning blijft voor uw eigen rekening, daarvoor maakt het eigendom geen verschil.

Huisdeal geeft geen financieel advies. Wel kunnen we u helpen te berekenen hoe uw huidige financiële situatie zich verhoudt tot de situatie nadat u uw huis heeft verkocht aan Huisdeal. Voor uw beslissing adviseren we altijd onafhankelijk financieel advies in te winnen.

Wat betekent dit voor mijn vermogen?
Huisdeal is alleen koper en later verhuurder van uw woning.
Wij toetsen uw financiële positie dus alleen als verkoper en later huurder.
De gevolgen van deze transacties op uw vermogen en verdere financiële positie hangen af van uw persoonlijke omstandigheden. Huisdeal kent die niet en geeft hierover ook geen advies. Huisdeal raadt u aan over de financiële en fiscale gevolgen onafhankelijk advies in te winnen.
Proces in meer detail
Welke informatie heb ik in elke fase nodig?